Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kde jsem neměla chybět

16. 3. 2023

Dost dlouho mě Lucka Dítková uklidňovala, že nebazíruje na tom, abych se přijela podívat na její první letošní start do Chuchle, protože si zatím není jistá, že Sacré Coeur je pro nedělní start 9. května 2010 dostatečně připravená. Říkala jsem si, že není kam spěchat – holky se teď proběhnou, zjistí, jak na tom se závodní chutí jsou a uvidíme se při dalším, plně šancovém běhání. Tak to se mi Lucčin pesimismus a moje nechuť drkotat se po silnici (spíše tankodromu) do Prahy a zpátky zase jednou vyplatil! Jako dvorní fotografka mojí kamarádky jsem byla u většiny startů i pěkných umístění, ale …. Dosud jsem ale neměla možnost nafotit holky při přebírání čestných cen vítězům. Naposledy se jim to povedlo před 2 lety, to jsem také chyběla. Momentky zachycené v neopakovatelné chvilce štěstí a radosti v mém albu dosud chybí. Tentokrát jsem zaváhala a dvojnásob! Poslala jsem před dostihem podpůrnou SMS a přála si, aby Sakruška doběhla ke spokojenosti stáje Samira Arabians. Krátce po šesté hodině odpolední se na deštíkem smočenou dráhu vydala mohutná dělová koule jménem Sacré Coeur a Cenu dostihových sázek ve Fortuně (IV.kat., 2.200m) vyhrála! Musela to být krásná podívaná. V souboji dvou amatérek (Lucka a Linda Fedorowiczová versus jejich žokejští soupeři) po boji o krátkou hlavu nakonec hrála prim Lucka díky Sakrušce. Mám velkou radost …… a zároveň velký vztek. Už zase jsem u toho chyběla! Ale co když jsem tím holkám přinesla štěstí? Na něco přece moji absenci musím svést.

 

Jak dostih viděla Lucka?

 

Sakruše se mi před dostihem nejevila moc dobře, byla celý den docela nervozní. Do dráhy se jí moc nechtělo a místo toho, aby v prubi tahala jako obvykle, tak zvedala hlavu. Pak ale přišlo to překvapení. Stylem start-cíl vyhrála tak, že si k ní čuchl jenom odvážlivec Mools. Sice to bylo o chlup, ale ona tentokrát bojovala. Možná bych ji i udržela v koních, ale s jedničkou jsem měla strach, že mě naremplujou na bariéru a pak bych jim třeba pošlapala nohy. Tak jsem se těsně před obloukem rozhodla jít první a to už mi zůstalo. Myslela jsem si, že jsem byla druhá, ale Linda mi gratulovala hned za cílem. Ani jsem se nestačila moc radovat, protože jsem si tím pořád nebyla jistá. Tentokrát to byl pro mě velký stres - první letošní dostih, v sázce bylo i to, zda dál pokračovat nebo skončit, no a pak to hubnutí. Pan dr. Čížek měl velkou radost, díval se doma na netu. Tak jsem ráda, že to všechno takhle dobře nakonec dopadlo a že zase máme více optimismu a radosti k tomu, abychom pokračovali dál. Jak Sakruši dostih poznamenal? Vůbec. Druhý den ani v nejmenším nevypadala, že běžela dostih. Nic to s ní neudělalo. Dneska se ve výběhu stavěla na zadní a řádila s Jabkem (poznm. plnokrevnou Last Apple). Jak dostih ohodnotit? Sakruška šla sama a ten den měla prostě chuť a sílu. Já jsem jí jenom vyhověla…“

 

Co na tento úspěch říkaly sázkové kanceláře?

 

Na stránkách pražského závodiště se píše: Doběh Sacré Coeur (stejně jako vítězka Jarní ceny klisen Vinnah startovní kurz na vítězství 20:1) - Mools - Rolling Ocean rozhodně k těm očekávaným nepatřil, ale výhra v nejtěžší dostihové sázce zde přesto našla svého majitele: velké pořadí v posledním dostihu "bralo" 15246 Kč za vsazenou desetikorunu!

 

A co to znamená pro mě?

 

Příště nejenom fotit, ale také vsadit!

 

chuchle-9.5.10.jpg   chuchle-9.5.10-1.jpg chuchle-9.5.10-2.jpg   chuchle-9.5.10-3.jpg