Jdi na obsah Jdi na menu
 


3 roky poté

16. 3. 2023

3-roky-pte.jpgTrojka je prý šťastné číslo. Popelka měla tři oříšky a díky tomu poslednímu si dokonce vzala svého vysněného prince. Já na té „trojce“ nic šťastného nevidím, protože 2.ledna 2013 uplynuly tři roky od náhlého odchodu Laureny. Z událostí je patrné, že rok 2012 zrovna příznivý nebyl.

Na nekonečné nebeské pastviny se za ní odebral v září 2012 ve věku 24 let plemeník Rainbows For Life, otec Laury. Tím uzavřel seznam všech Laurenčiných partnerů, takže už jsou všichni spolu, daleko od pozemských bran. Krutou hříčkou osudu se 15.12.2012 na následky smrtelného úrazu za svými rodiči vydala také LAURA, jediná  zrzavá dcera Laureny.

Laura se tedy nestihla připravit na budoucí mateřské povinnosti. V chovu jsem žádnou aktivitu a novinku nezaznamenala u bělky LA PRIMAVERY. Mrtvé hříbě se narodilo LAURIANNĚ ze spojení s Tiger Café.

Na dostihové dráze se v roce 2012 představili:

Čtyřletý LARDEO: jediný Laurenčin syn aktivně působící na dráze se představil třikrát. Pokaždé ve Slušovicích, v testech III.kat. na distancích 1.800m a pokaždé měl v sedle žokeje Jiřího Chaloupku. Výsledná bilance: 1x vyhrál, 1x byl druhý a pátý.

Druhou závodní sezónu mají za sebou i její vnuci.

Čtyřletý LAUTARO svými třemi vystoupeními „poctil“ Chuchli ve dvou dostizích III. a jednom IV.kategorie na metách od 1.800m po 2.400m. Bohužel bez umístění na tabuli.

Tříletý LAURIAN byl oproti loňskému roku o dost aktivnější, vyběhl šestkrát v dostizích na rozhraní IV. a III.kat. na distancích od 1.400m po 2.200m. Možná byl až příliš nervózní a to se často podepsalo na jeho výkonech. Umístil se pouze jednou, když ve Slušovicích skončil s ž.J.Rájou čtvrtý na vytrvalecké trati. Několikrát měl pořádnou smůlu, když se připletl do karambolu v průběhu dostihu. Pravděpodobně jeho tým v Klokočově bude uvažovat na eventuelní přechod na překážky.

 

Fotoalbum–výběr ze společně prožitého roku v Laureny posledním domově, ve Stanovicích:

http://laurena.rajce.idnes.cz/LAURENA_ve_Stanovicich_11_2008_-_1_2010/