Jdi na obsah Jdi na menu
 


2 roky poté

16. 3. 2023

p2110936.jpg Čas plyne jako voda. Škoda, že podobně rychle nedokáže spláchnout stesk. 2.ledna 2012   uplynuly dva roky od náhlého odchodu Laureny. Co se tedy za tu dobu všechno událo?

 

 Laurence na nekonečných nebeských pastvinách nebylo smutno od samého počátku. Většina   z jejích milostných partnerů ji v průběhu roku 2010 následovala: otec Lardea VARADAR, otec   Laurela a Laurianny HOUSE RULES a otec Laurega REGULUS. V prosinci 2011 tento smutný   seznam doplnil také otec Laurilla a La Primavery MILL POND a otec Laurity importované   do Kazachstánu SECURITY RISK. Za ironii osudu považuji fakt, že jediným žijícím nápadníkem   zůstal Rainbows For Life, otec LAURY, klisny oficiálně uváděné jako uhynuvší…

  Ovšem jak jste se již na stránkách mohli dočíst, od roku 2011 můžeme LAURU považovat za   „znovuzrozenou“. Nechci a hlavně nejsem oprávněná zjišťovat, jak k takovému zamotanému a   nejasnému případu mohlo dojít. Pro mě je důležité, že jediný zrzavý potomek Laureny opravdu žije.

 

Zatímco Laury se prozatím mateřské povinnosti netýkají, v chovu v uplynulých dvou letech působila LA PRIMAVERA (první potomek z r.2011 bohužel nepřežil) a LAURIANNA (2010 Lakar).

 

Na dostihové dráze se představili:

LARDEO (v r.2010 dvojnásobný vítěz a pátý v Ceně zimního favorita, pronikl do I.kategorie, v r.2011 také dvojnásobný vítěz, ale dostal se nejvýše do II.kat.). Mrzí mě, že na skvělé výsledky mezi tříletými v následující sezóně nedokázal navázat. Měla jsem také pocit, že jeho prvotní pohoda a chuť závodit se trochu vytrácela na úkor nervozity.

Sezóna 2011 byla premiérovou pro Laurenčiny vnuky. Tříletý LAUTARO (nejlépe umístěný v III.kat. na 3.místě) s předpoklady pro vytrvalecké testy neustále rostl a mohutněl, takže stihl jenom dva starty. Trenérka Lenka Syslová mu dopřála dostatek času dozrát pro sezónu 2012.

 

Dvouletý LAURIAN dlouho vypadal, že si na závodění bude muset počkat. Když přišel do tréninku (L.Syslová, Klokočov), vypadal jako hříbátko. Přesto stihl tři seznamovací starty (nejlépe druhý ve IV.kat.). Teď má celou zimu na to, aby dospěl. Věřím, že nejenom mně v sezóně 2012 připraví krásné zážitky.

 

Laurenko, na onen svět jsi odcválala několik málo dní poté, co jsi mi do života přihrála báječného partnera. Kdyby tehdy nedošlo k těm podivným a sotva uvěřitelným „náhodám“, tvůj odchod bych prožívala mnohem bolestněji. Totéž platí v případě nových přátel, které jsem díky skvělé rodině „L“ našla. Děkuji ti.